Спиртли ичимликлар ичиш коронавирус инфекциясини юқтириб олиш хавфини оширади. Бу ҳақда нарколог Руслан Исаев “Sputnik” радиосига берган интервьюсида айтиб ўтди.
Мутахассиснинг фикрига кўра, коронавирус билан касалланган одамда спиртли ичимликларни истеъмол қилиш касалликнинг енгил шаклини мўътадил ёки оғир даражага ўтишига олиб келади. Бундан ташқари, алкоголнинг COVID-19 препарати билан комбинацияси жиддий асоратларни келтириб чиқариши мумкин, деб таъкидлайди Исаев.
Пандемия бошланганидан бери дунёда жами 47 миллион касалланиш ҳолати қайд этилган. Шундан 34 миллион бемор шифо топган бўлса, 1,2 миллиондан ортиқ одам вафот этган.