Tuxumni kolbasa yoki go‘sht bilan yeyish qanchalik xavfli?

Salomatlik

image
0:00
0:00
download

Tuxumni kolbasa yoki go‘sht bilan qovurib yeyish ushbu mahsulotdan foydalanishning eng zararli usuli hisoblanadi. Bu haqda shifokor-diyetolog, tibbiyot fanlari doktori Mixail Ginzburg ma’lumot bergan.  

"Tuxum bilan birga qovurilgan har qanday kolbasa bu taomga hech qanday foyda keltirmaydi, aksincha uni zararli qiladi", degan mutaxassis. 

Unga ko‘ra, tadqiqotlar shuni ko‘rsatganki, kuniga 50 gramm qizil go‘shtni tuxum bilan qovurilgan holda iste’mol qilish oshqozon osti bezi va yo‘g‘on ichak saratoniga chalinish xavfini oshiradi. 

Bundan tashqari, ushbu taom aterosklerozning rivojlanishini tezlashtiradi. 

Diyetologga ko‘ra, brakoner tuxumlari ushbu mahsulotni iste’mol qilish uchun eng foydali variant hisoblanadi.


Maqola muallifi

Teglar

go'sht tuxum kolbasa

Baholaganlar

992

Reyting

3

Maqolaga baho bering

Doʻstlaringiz bilan ulashing