Koronavirusdan himoya qiladigan tabiiy mahsulotlar ro‘yxati ochiqlandi

Salomatlik

image

Yong‘oq, malina, vino koronavirus infeksiyasi bilan kurashishga yordam beradi. Bu haqda AQSH milliy tibbiyot bibliotekasida ma’lum qilingan. 

SARS-CoV-2 virusi hujayraga ACYe2 fermenti orqali kiradi. Ushbu oqsil o‘pka, yurak, buyrak va miya to‘qimalarida mavjud. Kanadaning Laval universiteti olimlari, tabiiy antioksidant bo‘lgan resveratrolni ko‘proq iste’mol qilish organizmdagi ACYe2 konsentratsiyasini oshirish xususiyatini aniqlashdi.

Bu ba’zi mevalarda uchraydi va turli xil stress holatlarga, shu jumladan haddan tashqari ultrabinafsha nurlanishiga, iqlimning keskin o‘zgarishiga, kasallik va parazitlarga nisbatan chidamliligini oshirishga yordam beradi. Resveratrol immunitetga ta’siri tufayli COVID-19’ning og‘irligini kamaytirishi mumkin.

Antioksidant uning tabiiy manbalaridagi tarkibiga mos keladigan konsentratsiyada faol bo‘ladi. Resveratrol yallig‘lanishga qarshi ta’sirga ega. U qizil sharob, yeryong‘oq, pista, kakao, malina, uzum, chernika va klyukvada uchraydi. Ratsionga bu mahsulotlarni qo‘shish har qanday holatda ham foydali bo‘ladi, deydi mutaxassislar.

Qizil sharob, uzum, yeryong‘oq tarkibida resveratrol deyarli bir xil, shuning uchun koronavirusdan himoya qilish uchun spirtli ichimliklarni iste’mol qilishni ko‘paytirish shart emas.


Maqola muallifi

Teglar

Koronavirus

Baholaganlar

918

Reyting

3

Maqolaga baho bering

Doʻstlaringiz bilan ulashing