Pishloqni qanday tanlash kerak? 

Foydali

image

Ko‘pchilikning sevimli mahsuloti bo‘lgan pishloqni tanlashda uning tarkibiga e’tibor berish kerak. Diyetolog Tatyana Ivannikova pishloqning foydasi va zarari, shuningdek uni tanlashda nimalarga e’tibor berish kerakligini tushuntirdi. 

“Pishloq juda to‘yimli mahsulot bo‘lib, uning 1/4 qismi oqsillardan iborat. Ular mushaklar uchun “qurilish materiali” sifatida bizga kerak. Shuning uchun pishloqni sportchilar tez-tez iste’mol qiladi. Pishloqning afzalligi shundaki, uning oqsillari sut mahsulotlaridan yaxshiroq so‘riladi. Pishloq juda yuqori kaloriyali mahsulot bo‘lgani uchun u energiyani mukammal darajada to‘ldiradi, shuning uchun u ko‘pincha foydali mahsulot sifatida ishlatiladi”, degan ekspert. 

Diyetologning qo‘shimcha qilishicha, pishloqning kaloriya tarkibi ortiqcha vaznga ega va yurak-qon tomir kasalliklari bilan og‘rigan odamlar uchun zararlidir. 

“Pishloqni tanlashda uning tarkibiga e’tibor bering, unda ko‘p o‘simlik yog‘i bo‘lmasligi kerak. Bu mahsulotni tayyorlash jarayoni ancha uzoq va qimmat, shuning uchun pishloq arzon bo‘lishi mumkin emas”, deya xulosa qilgan Ivannikova.


Maqola muallifi

Teglar

pishloq

Baholaganlar

339

Reyting

3

Maqolaga baho bering

Doʻstlaringiz bilan ulashing

Mavzuga doir yangiliklar