Gipertoniyani “chaqiruvchi” mahsulotlar aytildi 

Salomatlik

image

Sosiska, kolbasa, chuchvara va yarim tayyor mahsulotlar gipertoniyaga olib kelishi mumkin. Bu haqda rossiyalik shifokor-kardiolog Sergey Ivanov ma’lum qildi. 

Uning so‘zlariga ko‘ra, oziq-ovqat mahsulotlarida tuzni kamroq ishlatish kerak, yarim tayyor mahsulotlarni haddan tashqari ko‘p iste’mol qilmaslik kerak, chunki ortiqcha tana og‘irligi kasallikka olib keladi. 

“Agar noto‘g‘ri mahsulotlar haqida gapiradigan bo‘lsak, ular: tarkibida ko‘p yog‘ bo‘lgan sosiskalar, kolbasa, chuchvara”, deb tushuntirgan Ivanov. 

Kardiolog ikkinchi toifa diabetni qo‘zg‘atishi sababli tez hazm bo‘ladigan uglevodlarni haddan tashqari ko‘p iste’mol qilishdan voz kechishni maslahat bergan. 

“Bundan tashqari, hayvon yog‘lari bo‘lgan mahsulotlarni kamroq iste’mol qilish kerak”, degan shifokor. 

Ivanov ratsionga to‘liq oqsilga boy mahsulotlar: sabzavotlar, go‘sht va baliqlarni kiritishni taklif qilgan.


Maqola muallifi

Teglar

gipertoniya

Baholaganlar

219

Reyting

3

Maqolaga baho bering

Doʻstlaringiz bilan ulashing

Mavzuga doir yangiliklar